Sałatka na ciepło z tortelloni z serem ricotta i szpinakiem

Sałatka idealna na imprezę. Doskonała na sylwestra 🙂

Mieliśmy dzisiaj gości 🙂 Zniknęła ze stołu w mgnieniu oka 🙂

To lubię 🙂

Składniki:

tortelloni z serem ricotta i szpinakiem

1/2 cukinii

1/2 czerwonej papryki

około 6 pomidorków koktajlowych czerwonych i 6 pomidorków żółtych

6 kulek mozzarelli (małej kulki)

1 łyżeczka masła

1 łyżka pesto basilico Hilcona

Tortelloni gotuję w osolonej wodzie. Przekładam je go dużej miski. Na patelni rozpuszczam 1 łyżeczkę masła, dodaję pokrojoną w pół krążki cukinię, pokrojoną w dużą kostkę czerwoną paprykę i chwilę duszę. Dodaję pesto – dusze jeszcze 5 minut. Dodaję warzywa z patelni do tortelloni, mieszam delikatnie. Wykładam do miseczki, dodaję małe kulki mozzarelli przekrojone na pół.

Podaję szybko na stół. Wspaniale smakuje na zimno i na ciepło.

artykuł sponsorowany

spinaci

spinaci2 spinaci3