Ostre krewety na makaronie

Uwielbiam makaron z różnymi rodzajami mięs, ze szpinakiem, ale też z krewetkami.

Tan przepis jest wspaniały. Szybkie danie a takie pyszne.

Składniki:

krewetki argentyńskie około 300 g

3 ząbki czosnku

2 łyżeczki masła

szczypta soli

świeżo zmielony pieprz

garść pietruszki

płatki chilli (mam w młynku- mielę na świeżo)

2 łyżeczki świeżo wyciśniętej cytryny

makaron

3 łyżki śmietany 18 %

Do rondelka wrzucam masło, czosnek, chilli, chwilę duszę. Dodaję obrane i oczyszczone krewetki. Chwilę duszę. Dodaję wyciśniętą cytrynę i pietruszkę. Jeszcze chwilę duszę i dodaję śmietanę.

Sos musi przejść smakiem krewetek.

Podaję z makaronem tagliatelle lub spaghetti.

Smacznego.

 

krewetki_m