Fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym

Wiosenne szybkie danie.

Nie ma się czym chwalić, nie wiem czy to nawet jest przepis, bo to bardziej inspiracja na pyszny obiadek 🙂

Uwielbiam sezonowość warzyw. Wchodzę do sklepu, dostrzegam warzywa, których zwykle nie spotyka się zimą i już mam w głowie pomysł na pyszny, inny obiadek 🙂

Użyłam:

fasolka szparagowa biała

fasolka szparagowa zielona

jajko

sól

pieprz

masło

bułka tarta

Fasolki szparagowe ugotowałam w słonej wodzie- każdą w innym garnku.

W 2 rondelkach umieściłam po 1 łyżce masła i po 1 łyżce bułki tartej. Gdy bułka tarta robi się lekko brązowa, dodałam fasolkę i wymieszałam.

Podałam obydwie fasolki a na nie usadziłam jajo – posolone, popieprzone.

To jest to 🙂

 

jajko